Slik bruker du de brune bananene

Bananer blir fort brune når de ligger på benken, men det betyr ikke at de ikke kan brukes. Her er tre oppskrifter der brune bananer er midt i blinken.

Artikkelen inneholder annonselenker

Bananer blir søtere jo mer modne de er, derfor er de perfekte som søtning i bakverk og smoothie. Visste du forresten at bananer holder seg veldig godt i kjøleskapet? Skallet blir brunt, men inni er de like fine.

Bananvafler

I denne oppskriften er sukker erstattet med godt modne bananer. Oppskriften er superenkel og kan blandes sammen med en håndmikser. Slik som denne lekre fra Bosch, som både er stillegående og kraftfull.

Bosch Elektrisk håndmikser
Bosch Elektrisk håndmikser

Du trenger:

2 modne bananer

2 dl havregryn

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

2 egg

Slik gjør du:

Mos bananen med en gaffel, før du mikser alle ingrediensene sammen med en håndmikser. La røren hvile i om lag et kvarter før du steker vaflene.

1. Wilfa vaffeljern 2. Wilfa Hjerterom dobbelt vaffeljern
1. Wilfa vaffeljern 2. Wilfa Hjerterom dobbelt vaffeljern

Mangler du vaffeljern? Wilfa Vaffeljern har justerbar temperatur med signallampe som viser når vaflene er klare, og gir deg seks store og jevnt bakte vaffelhjerter.

Skal du servere vafler til mange? Da steker du vafler til hele familien eller vennegjengen på et blunk med Wilfa Hjerterom.

Blåbærsmoothie med banan

En deilig og sunn smoothie blir søt og god når du tilsetter modnet banan. Legg gjerne bananen i fryseren når den er i ferd med å bli brun, så er den kald og klar til å bli slengt i blenderen når som helst.

Du trenger:

1 moden banan

2 dl blåbærbiola/vaniljeyoghurt eller eplejus

½-1 dl frosne blåbær

En liten neve havregryn

Slik gjør du:

Hell alle ingrediensene i en blender og miks sammen til en jevn smoothie.

1. KitchenAid Artisan Blender 2. Vitamix Explorian Blender
1. KitchenAid Artisan Blender 2. Vitamix Explorian Blender

Denne klassiske blenderen fra KitchenAid Artisan er svært effektiv og tar seg godt ut på kjøkkenbenken.

Er du på jakt etter blendernes Rolls-Royce velger du Vitamix Explorian. Den gir deg et perfekt resultat hver gang, og drives av en kraftfull 1400 watts motor som kan takle enhver ingrediens uten å mukke.

Pannekaker med banan

Du kan også bruke modne bananer i pannekakerøre. Pannekakene blir søte og gode, samtidig som de er sukkerfrie. Mos bananene godt før du tilsetter dem i røra. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å blande det sammen, slik som denne lekre fra Kitchen Aid.

Du trenger:

1,5 modne bananer

3,5 dl melk

2 egg

1 klype salt

225 gram hvetemel

Slik gjør du:

Mos bananene godt med en gaffel, før du pisker dem sammen med egg, melk og salt. Tilsett litt og litt hvetemel og pisk til alle klumper er borte. La røren stå i 15 minutter før du steker pannekakene i en stekepanne. Er du ekstra proff lar du en egen pannekakepanne gjøre jobben.

1. Fiskars Pannekakepanne 2.Severin Pannekakejern 3. Pannekakepinne i tre
1. Fiskars Pannekakepanne 2.Severin Pannekakejern 3. Pannekakepinne i tre

Fiskars Pannekakepanne fra Hard Face-serien gir deg tynne og runde pannekaker hver eneste gang, og den holdbare overflaten tåler alt fra bruk av metallredskaper til vask i oppvaskmaskinen. Severin Pannekakejern gjør samme nytten, men er elektrisk slik at du kan bruke det alle steder du har en stikkontakt.

Den smarte pannekakepinnen i tre gjør jobben med å jevne ut røra enda enklere, og gir deg jevne og flate pannekaker hver gang.

Tips til lekkert utstyr på kjøkkenet

1. Joseph Joseph Nest Bollesett 2. Bestron Sweet Dreams kjøkkenvekt
1. Joseph Joseph Nest Bollesett 2. Bestron Sweet Dreams kjøkkenvekt

En god røre fortjener en fin bolle. Sett farge på kjøkkenet med dette superfine og praktiske bakebollesettet, som både gir deg bakeboller og målebegre på en gang.

La kjøkkenvekten dekorere kjøkkenbenken. Med denne flotte vekten fra Bestron Sweet Dreams blir veiingen hakket morsommere. Kjøkkenvekten har en stor rustfri stålskål som kan vaskes i oppvaskmaskin og veier nøyaktig på inntil 20 gram.

Joseph Joseph INDEX skjærebrett-sett
Joseph Joseph INDEX skjærebrett-sett

Ethvert kjøkken må ha et lekkert sett med skjærebrett, slik at du kan skille mellom frukt og grønnsaker, fisk og kjøtt. Leveres i en fin holder slik at skjærebrettene blir lett tilgjengelig på kjøkkenbenken.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.