Denne grillmarinaden har du garantert ikke smakt før

Foto: Colourbox

 Inneholder en helt spesiell ingrediens.

Denne saken er betalt av EFI

Ginseng har vært brukt som naturmiddel i mange tusen år. De fleste forbinder ginseng som et kosttilskudd som inntas flytende, fersk eller i form av kapsler, men visste du at du også kan tilsette ginseng i mat?

Flytende ginseng ekstrakt er forholdsvis sterk på både lukt og smak. Er du ikke spesielt glad i utpreget og konsentrert urtesmak, kan du i stedet tilsette kosttilskuddet som en ekstra ingrediens i maten. Da slår du på en måte to fluer i en smekk: Ikke bare får du en ny og spennende vri på måltidet, du får også i deg alle de gode egenskapene som ginseng kan gi.

Boost opp smoothien

En iskald smoothie i sommervarmen er aldri feil, og med smoothie blandet med ginseng får du det beste fra to verdener. Smoothie laget på frukt eller bær er proppfull av vitaminer og antioksidanter, og er et sunt mellommåltid i seg selv. Ved å tilsette 35 mg ginsenosider, som er anbefalt dagsdose av Panax ginseng, vil smoothien få en aldri så liten ekstra boost! Ginseng skal nemlig gi økt energi og konsentrasjonsevne, styrke immunsystemet og vitaliteten.

Ginseng i bakervarer

Også i hjemmebakt brød, boller, scones og rundstykker, kan ginseng gjøre nytten. Bruk den oppskriften du selv måtte ønske, og tilsett flytende Panax ginseng. Sørg for å bruke måleskje, så du ikke tar for mye. Baker du et stort brød, kan du med fordel bruke to-tre måleskjeer for best mulig effekt.

Eller hva med litt ginseng i kryddersmøret? Eller ginsengpannekaker? Prøv deg frem og smak deg til. Den helsebringende urten kan nemlig brukes i nesten alt.

Ginseng til grillmat

Nå som grillsesongen endelig er her, er det ingenting i veien for å eksperimentere litt ekstra på kjøkkenet. Glem de vanlige sommerkotelettene, mariner heller kjøttet i en smakfull BBQ-grillmarinade med en touch av ginseng.

Bytt ut den ferdigkjøpte salatdressingen med en hjemmelaget og langt mer eksotisk ginseng-salatdressing. Bare husk å prøvesmak den på forhånd, så det ikke blir for mye av det gode. Kunsten er nemlig å balansere det kjente og kjære, med noe nytt og spennende.

Ginsengsmoothie (2-3 porsjoner)

1 stk. banan

1 stk. mango

½ stk. ananas

3 dl Happy Day Mango juice

Saften av ½ lime

35 mg Panax Ginseng ekstrakt

2 dl isbiter (kan sløyfes om frukten er fryst)

Slik gjør du:

Kjør alt i en blender. Om frukten er dypfryst, bør du la den ligge noen minutter før du starter blenderen (da risikerer du ikke å ødelegge motoren eller knivbladene på blenderen). Topp ginsengsmoothien med et lite dryss melis og et blad sitronmelisse, for syns skyld. Server straks!

BBQ-grillmarinade med ginseng

4 dl Heinz ketchup

5 ss brunt sukker

5 ss sterk sennep

4 ss worcester saus

4 ss paprikapulver

2 ts chillipulver

1 ss maldonsalt

7 stk. finhakka hvitløksfedd

5 ss eplecider eddik

2 ss eplemost

½ ts grovmalt pepper

2 måleskjeer Panax ginseng

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og smør marinaden på romtemperert grillmat. Kjøttet kan med fordel ligge og godgjøre seg i marinaden et par timer før grilling.

Balsamico- og ginsengdressing

3 deler olivenolje

3 deler balsamico vineddik

1 måleskje Panax ginseng

½ ts dijon sennep

½ ts kvernet pepper

½ ts salt

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Dressingen passer perfekt over en god salat, bakt potet eller grillmat.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.