Interiørtrend: Stearinlys med twist, mønster og farger

Kubbelys og stearinlys i ulike farger og variasjoner er mer populært enn noen gang. Her er de sju fineste stearinlysene du kan kjøpe akkurat nå.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Du husker kanskje de gammeldagse, tvinnede stearinlysene? De som bare ble satt frem til pynt og som måtte tørkes støv av fordi de var altfor fine (og for dyre!) til å bli brent? Vel, nå er de her igjen! Flere kjente designmerker, som Hay og Ferm Living, har vært med på å gjeninnføre trenden og de nostalgiske stearinlysene i ulike farger og varianter har igjen gjort sitt inntog i de mange tusen norske hjem. Nederst i artikkelen ser du hvordan du kan lage tvistlysene selv.

Kubbelys fra Ferm Living

Dette kubbelyset fra Ferm Living er som en vakker skulptur i seg selv. Lysene er dyppet i delikate voksfarger, og hvert eneste lys er kuttet og formet for hånd. Stearinlysene kommer i tre ulike farger og former, og står like godt sammen som hver for seg.

Kjøp det lekre kubbelyset fra Ferm Living her.

Tvinnede lys: Twist fra Hay

Stearinlysne Twist fra Hay kommer i mange forskjellige farger.

Det danske merket Hay er kjent for sitt lekne og fargerike design. Med sine «twist» stearinlys har de tatt Norge med storm, vi får rett og slett ikke nok av disse vakre lysene. Twist kommer i mange ulike farger og er så fine at de nesten, men bare nesten, ikke kan brennes.

Kjøp de vakre stearinlysene Twist fra Hay her.

Lysene passer perfekt i de gammeldagse lysestakene Flate, også fra Hay.

Tofargede stearinlys fra Ferm Living

Disse fine lysene fra Ferm Living er laget av ren palmevoks som skal gi bedre og renere innendørs luftkvalitet når de brennes. Lysene blir dessuten bare finere og finere etter hvert som de brenner lenger og lenger ned.

De fine lysene fra Ferm Living finner du her.

Enkelt og klassisk fra Ester & Eik

Lange, slanke stearinlys slår heller aldri feil. Disse håndstøpte og elegante lysene i gull eller sølv er fra Ester & Eik og har en brennetid på 8 timer. Tips! Slukker du lysene med en lysslukker, så blir veken på lysene mye lettere å tenne neste gang.

Kjøp stearinlys i gull her.

Du finner enda flere stearinlys fra Ester & Eik her.

Bend-lys fra Broste Copenhagen

Det skulpturelle kubbelyset fra Broste Copenhagen har to og tre veker i et spennende bueformet design. Disse gjør seg utmerket på et lekkert lysfat, kombinert med andre lys og lysestaker.

Bend fra Broste Copenhagen får du kjøpt hos Nordic Nest.

Twist-lys fra Lex Pott

Nok et lekkert twist-lys, dette fra den nederlanske designeren Lex Pott. Lyset er håndlaget i Nederland, har en brennetid på cirka 10 timer og er nærmest et «må ha»–produkt på interiørfronten i år.

Lyset står fint alene på et bord, men for å være helt sikker på å unngå at det drypper ned på et bord i heltre eik, for eksempel, så kan du sette lyset på et fint lysfat.

Kjøp Twist fra Lex Pott her.

Kalenderlys fra Holmegaard

Tell ned ukene til jul med et dekorativt adventslys i serien «design with light» fra Holmegaard. Lysene er den perfekte vertinnegave eller som første pakke i adventskalenderen. I samme serie får du også kjøpt tilhørende kubbelysestake som lysene trygt kan plasseres oppi. Pynt med kongler og granbar, og vipps så har du et enkelt, men lekkert pyntet julebord.

Kjøp adventslyset fra Holmegaard her.

Kubbelysestake i samme serie finner du her.

Slik lager du tvistlys selv

Kjøp kronelys i 100% parafin. Disse fra Kremmerhuset selges én og én, så da kan du mikse med ulike farger. Nå får du 3 for 2 på kronelys hos Kremmerhuset. Klikk på bildet for å gå til produktet.
Kjøp kronelys i 100% parafin. Disse fra Kremmerhuset selges én og én, så da kan du mikse med ulike farger. Nå får du 3 for 2 på kronelys hos Kremmerhuset. Klikk på bildet for å gå til produktet.

I videoen over ser du fremgangsmåten for å lage tvistlysene selv av vanlige kronelys. Husk bare å bruke lys med 100% parafin. Stearin smelter for fort, og vil ikke fungere. Den kan være lurt å kjøpe inn et par ekstra lys når du skal gjøre dette for første gang. Det krever ett eller to mislykkede forsøk før det går, men så skjønner man kjapt hvor mykt lyset bør være før du begynner å jobbe med det. Og da går det som en lek.

Her får du kjøpt kronelys i 100% parafin.

Ønsker du å støpe lys, eller lage noen av de andre lysene i videoen?

Her finner du alt du trenger til lysstøping hos CC Hobby.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.