Slik vet du om boligen din er utsatt for innbrudd

<p>Unngå boliginnbrudd med disse enkle grepene</p>
Unngå boliginnbrudd med disse enkle grepene

Seks tips som gjør det vanskelig for tyven.

Fem forebyggende tiltak mot innbrudd – kort oppsummert:

✓ Gå til anskaffelse av boligalarm tilknyttet en alarmstasjon som kan snakke direkte inn i boligen.

✓ Monter magnetkontakter med sjokksensor på dører og vinduer som utløser alarmen. Sirenen vil skremme vekk tyvene.

✓ Tenk som tyven, og sjekk huset ditt nøye.

✓ Ikke la verdigjenstander som smykker og nettbrett ligge godt synlig.

✓ Simuler at du er hjemme ved at lysene slår seg på automatisk når alarmen går.

✓ Allier deg med naboen mens du er bortreist eller på ferie.

Denne saken er betalt av Verisure

1. Monter boligalarm

En usikret bolig er til stor fristelse for uvedkommende. Har dine naboer boligalarm, men ikke du, er det din bolig som blir tyvenes førstevalg. Synlige alarmskilt og et moderne alarmsystem som setter alarmsentralen i stand til både å se og høre hva som skjer på stedet, reduserer sjansen for å bli rammet av innbrudd betraktelig.

2. Vurder ekstra sensorer

Magnetkontakter på dører og vinduer, kameraovervåking, bevegelsessensor og automatisk lysstyring, er ekstrautstyr som virker preventivt mot innbrudd. Nå finnes også en ny teknologi på markedet. Ved hjelp av en tale- og lytteenhet, kan alarmselskapet kommunisere direkte med den som befinner seg i boligen. Med denne tjenesten vil alarmselskapet kunne skremme vekk uvedkommende, og varsle politi og vekter om nødvendig.

Finn boligalarmen som passer ditt behov

3. Tenk som tyven

Vinningskriminelle vet hva de ser etter og er ofte godt forberedt før de slår til. Prøv å finn boligens svake punkter, og tenk som tyven. Tall fra If viser at tyver har vindu som førstevalg når de skal ta seg inn i boliger. Er hoveddør og vinduer sikret med FG-godkjent lås? Hva med terrassedør? Husk at vinduer med utvendige vinduslister gjør det enklere for tyven å bryte seg inn. Og hvordan er det med innsyn? Kan tyven jobbe uforstyrret utenfor huset over lengre tid, bør du sørge for ekstra sikkerhetstiltak her. Oppbevar verktøy og stige i låst garasje eller utebod når det ikke er i bruk.

Les også: Dette må du vite om boligalarm

4. Skjul verdigjenstander

Mange lar verdigjenstander ligge synlig fremme og lett tilgjengelig ved vinduer og dører - døgnet rundt. Tenk over hvor du oppbevarer smykker, klokker, nettbrett, mobiltelefoner og datamaskiner, og gjem tingene når de ikke er i bruk. Ta bilder av ting med ekstra høy verdi, så vet du til enhver tid hva du har.

5. Lys opp

Mange forlater hjemmet med lysene av og gardinene trukket for, men et hjem som ser mørkt og forlatt ut, er sjelden lurt. Skjerm kun for innsyn der du finner det som mest nødvendig, og la sensorstyrt utelys og automatisk lysstyring inne sørge for belysningen når ingen er hjemme.

6. Lat som du er hjemme

Unngå at postkassen hoper seg opp, og ikke la søppelkassen stå tom over lengre tid. Få noen til å vanne blomstene, klippe gresset eller måke snø mens du bortreist. Be naboen holde et ekstra godt øye med boligen når du ikke er der.

Denne saken er betalt av Verisure - Norges ledende alarmselskap. Finn boligalarmen som passer ditt behov

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.