Lei rot i klesskapet?

Foto: Garderobe-Mannen

Gjør dette, og få full oversikt over klærne dine

Denne saken er betalt av Garderobe-Mannen

Sokker som ikke ligger parvis, skrukkete skjorter og gamle gensere slengt ned i en skuff. Et uryddig klesskap kan være kilde til stor frustrasjon og gir ingen god start på dagen. Å ta fatt på sorteringsjobben kan virke uoverkommelig, men heldigvis fins det råd. For med god planlegging og riktig innredning er allerede halve jobben gjort.

Rydd, kast, sorter

Start med å kaste eller gi bort det du ikke trenger. Tenk over hvor mye du har av hvert plagg, og hvor mye du ønsker å sortere. Men vær kritisk; har du ikke brukt plagget på over et år, må det ut. Og sorter gjerne klærne etter sesong, legg vintertøy i egen skuff når det er sommer – og motsatt

Annette Bråthen, butikkleder hos Garderobe-Mannen i Hønefoss, anbefaler alle å innrede skapet slik at hver ting får sin bestemte plass.

- Faste plasser gjør det enklere å holde klesskapet ryddig over tid. Hvis man planlegger godt ved innkjøp av ny garderobe, så vil man lettere kunne få god oversikt, sier hun.

Les også: Få smartere rom med skyvedører

Velg rett innredning

Ethvert klesskap bør, som et minimum, inneholde både skuffer, kurver og hyller. Det fins også en rekke andre smarte garderobe- og oppbevaringsløsninger som vil gjøre nytten. Her gjelder det å tenke mest mulig praktisk.

- Liker du å henge opp klærne dine på kleshengere, er det viktig å sette av plass til dette. Og hvor mange lange kjoler og jakker har du, egentlig? Ved å dele opp og sette to stenger over hverandre får man plass til dobbelt så mye, tipser Annette.

Egne oppheng til slips, skjerf og bukser gir et ryddig uttrykk, mens speil og riktig belysning gir en følelse av eksklusivitet.

- Med en skyvedørsgarderobe fra Garderobe-Mannen kan du få både skuffer og skap i en og samme garderobe. Vi tegner opp løsninger basert på kundens faktiske behov, og tilpasser innredningen til dine mål, forteller Annette.

Riktig plassering

Hvordan klærne plasseres i skapet, er heller ikke uvesentlig. Sko plasseres nederst på en uttrekkbar skohylle, bukser kan med fordel henge rett over. Heng opp skjorter, pene bluser og tynne gensere. Det er mye lettere å få oversikt over klær som henger, enn klær i en skuff. Er du ekstra nøye, kan du sortere klærne etter farge. Benytt gjerne skillevegger i kurvene slik at sokker, undertøy og belter får hvert sitt ”rom”. De tingene du bruker minst, kan legges i esker på toppen av skapet. Tellekanter er fint, men er ikke for alle.

- Om du ikke vil ta jobben med å brette i tellekanter, kan du skjule mye ved hjelp av noen fine skyvedører, sier Annette, og understreker:

- Noen eier kun to skjorter, og da er det bortkastet å sette av masse plass til oppheng. Har du ikke så stor skapplass, kan vi hjelpe deg med å utnytte den lille plassen du har på best mulig måte.

7 tips for et ryddig klesskap

1.Ved å innarbeide enkle og gode rydderutiner, vil du lettere få et varig ryddig klesskap.
2.Legg de tingene du bruker minst i transparente esker og merk de med merkelapper.
3.Har du liten skapplass, så bruk tynne kleshengere. De tar mindre plass enn for eksempel de i tre.
4.Bruk egne oppheng til skjerf og slips. Det ser penere ut og gir god oversikt. 5.Vær obs på at dype klesskap ikke alltid er like praktisk. Jo dypere skapet er, jo større er sjansen for at ting blir liggende bakerst i en skuff.
6.Velg garderobeskap som går helt opp i taket, og plasser esker med ting du ikke bruker så ofte på en hylle helt øverst.
7.Tenk over om du liker kurver eller lukkede skuffer best. Kurver gir god oversikt, mens lukkede skuffer er mer stilrent.

Lyst til å oppgradere garderobene din? Få inspirasjon her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.