Oppskrift: Grillet lammestek
Med utbrettet, beinfri lammestek tilberedt på grillen, gjør du et smakfullt inntrykk på venner, familie og naboen. Og det beste er at det er enklere gjort enn du kanskje tror.
Artikkelen inneholder annonselenker.
Lam tilberedt på grillen er alltid en suksess når du har invitert venner på grillfest, eller du vil imponere familien med dine egenskaper som mestergriller. Og ikke bare er det vanvittig godt, men også meget enkelt å tilberede.
Ingredienser til grillet lammestek
Dette trenger du til 6 porsjoner:
- Cirka 2 kilo lammelår
- 0,5 teskje hel pepper
- 0,5 teskje rosépepper
- 2 teskjeer fennikelfrø
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje røkt paprikapulver
- Revet skall og saft av 1 sitron
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 1 spiseskje frisk oregano
- 2 grønne chili
- 5 båter hvitløk
GRILLEKSPERTEN ANBEFALER
Førsteklasses griller for enhver grillmester
Slik går du frem
Begynn i god tid før du skal tilberede lammelåret ved å beine det ut. Du kan også fint bruke lammestek som er ferdig utbeinet, da trenger du kun ta den ut av nettet. Gni gjerne kjøttet inn med litt salt, slik at det kan stå og trekke smak mens det hviler og blir romtemperert.
Finn frem stekepanne som du lar være tørr mens du har i pepper, rosépepper, fennikel og koriander. Rist krydderblandingen over høy varme til du kjenner den deilige duften begynner å strømme. Bare pass på at du ikke brenner det i panna.
Hell alt krydderet over i en morter og knus det til en fin blanding. Bland inn røkt paprika, sitronsaft- og skall, rødvinseddik, olivenolje og finhakket oregano, chili og hvitløk. Krydderblandingen gnir du så godt inn i steken. La gjerne kjøttet ligge og utvikle smak en stund før du legger det på grillen.
Grill kjøttet på indirekte varme i middels varm grill (175 °C) i omkring 45-50 minutter, eller til termometeret viser en kjernetemperatur på 62 °C. Når kjøttet er ferdig grillet, lar du det få hvile seg noen minutter slik at saftene setter seg skikkelig i kjøttet før du begynner skjære det i skiver og serverer.
Vel bekomme!
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.