Oppskrift: Saftig gulrotkake alle vil elske

<p><b>Saftig gulrotkake:</b> En god gulrotkake er den perfekte avslutning på en deilig middag.</p>
Saftig gulrotkake: En god gulrotkake er den perfekte avslutning på en deilig middag.

Denne gulrotkaken med ostekrem er både saftig, god og holdbar.

Kjøkkenmaskin: En god kjøkkenmaskin gir perfekt resultat når du baker.
Kjøkkenmaskin: En god kjøkkenmaskin gir perfekt resultat når du baker.

Artikkelen inneholder annonselenker.

En god gulrotkake er den perfekte avslutning på en deilig middag, men den fungerer også utmerket servert alene. Den friske og sunne smaken gir en god start på en ny sesong – ikke bli overrasket om noen spør om oppskriften!

Her kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin for optimalt resultat.

Vanskelighetsgrad: Lett

Tilberedningstid: ca. 45 min

Steketid: ca. 60-70 min

Dette er oppskriften på en saftig, rund gulrotkake

Ingredienser:

 • 2,5 dl solsikkeolje
 • 4 egg (str. M)
 • 170 g hvitt sukker
 • 100 g brunt sukker
 • 3 mellomstore gulrøtter
 • 250 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 2 ts kanel
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver

Ostekrem:

 • 100 g mykt smør
 • 100 g melis
 • 2 ts vaniljesukker
 • 400 g kremost naturell
 • 1/2 økologisk sitron
 • 100 g valnøtter

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 170°C varmluft. Pisk olje, egg og sukker lett sammen i kjøkkenmaskinen. Skrell og riv gulrøttene fint og rør dem inn. Vi anbefaler å bruke en porselenskniv fra De Cussion til oppskjæring av grønnsaker – du vil bli overrasket over skarpheten! Sikt hvetemel, salt, kanel, vaniljesukker og bakepulver ned i det våte, og bland det godt sammen.
 2. Fordel deigen i en smurt og meldrysset bakeform. Stek kaken midt i ovnen i ca. 60-70 min. La den avkjøle i formen før den skjæres forsiktig løs.
 3. Frosting: Tilsett melis og vaniljesukker i det myke smøret, og rør det glatt. Tilsett kremosten litt etter litt, slik at frostingen får en glatt og klumpefri konsistens. Riv litt sitronskall i kremen og rør inn. Fordel kremen jevnt over kaken og dekorer med for eksempel valnøtter eller litt raspet gulrot.
Bake-It-Easy: Stek og server kaken på samme fat.
Bake-It-Easy: Stek og server kaken på samme fat.

Når kaken er ferdig stekt og toppet med frosting kan du legge den over på et fat for servering. Bruker du det geniale bakekonseptet Bake-It-Easy fra Porsgrund Porselen kan du faktisk både steke og servere på samme fat! Om det skulle bli noen rester egner fatet seg også for frys. Server og nyt!

Alt du trenger av bakeutstyr finner du her.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.