Når det blir for mye sol

Foto: Tjenestetorget

I kommersielt samarbeid med Tjenestetorget

Sola har gjort sitt inntog i sommer-Norge og for mange blir det rett og slett for mye sol. Da kan det være aktuelt å velge solskjerming som gjør ting litt mer behagelig.

Solskjerming kan stoppe varmen inne

Er det mulig at sola kan bli plagsom og at folk kan få for mye sol lurer du vel på. Ja, det er det absolutt. Har man ikke muligheter for gjennomtrekk i boligen, eller for å få sirkulasjon i lufta på noe vis så kan det fort bli ekstremt varmt inne. Da gjelder det å tenke kreativt, men i første omgang må man finne en måte å hindre at varmen i det hele tatt kommer inn. Den beste måten å gjøre dette er ved å skjerme for sola så godt som man klarer. Ved riktig solskjerming som stopper solen og varmen fra å komme inn, får du mer stabil innetemperatur og det er mulig å oppholde seg inne selv på de varmeste dagene.

Men hvordan velge solskjerming?

Først og fremst bør du tenke på hvor skjermingen skal være. Er den ment for å skjerme for sol ute eller inne? Skal den for eksempel være skjerming av terrasse og samtidig skjerme stua fra sol? Eller er det en liten leilighet som skal skjermes? Der det er muligheter for å ha skjerming utvendig anbefales gjerne dette ettersom man da får muligheten til å både se ut og slippe noe lys inn, og samtidig holde intet mindre enn 90% av varmen fra sola ute fra selve boligen.

Viktig å huske på

Du bør også tenke på om boligen er på en værutsatt plass, hvor det kan blåse og regne mye. Da er det desto viktigere at typen avskjerming er av stødig og god kvalitet som tåler litt hard medfart. Solskjerming kan se bra ut. Om man ikke vil ha markiser så kan man for eksempel velge såkalte screens som gjerne sklir litt mer inn i husets øvrige design.

Finn beste leverandør

Er du usikker på hvilken løsning du skal gå for er det lurt å få råd fra en fagmann. Vi har samlet flere dyktige leverandører slik at du enkelt kan sammenligne og motta tilbud fra flere. På den måten vil du finne den løsningen som passer deg og ditt behov best og til best pris.

Finn beste leverandør av solskjerming her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.