Så enkelt får du en praktisk garderobe

Foto: Garderobe-Mannen

Går du med planer om en ny garderobe eller walk-in closet? God orden og oversikt over hva garderoben faktisk inneholder kan spare deg for verdifull tid og unødvendige nyinnkjøp.

Denne saken er betalt av Garderobe-Mannen

Kartlegg nøye

Legger du litt ekstra innsats i planleggingen, blir du belønnet med en garderobe som matcher dine behov perfekt. Se på kjøp av ny garderobe eller walk-in closet som en gylden anledning til full gjennomgang av alle plaggene dine. Behovene du hadde for fem år siden, er kanskje annerledes i dag. Rydd opp og kvitt deg med plagg som sjelden eller aldri brukes.

- Det er viktig å definere behovet. Har du for eksempel mange lange kjoler, vil det bety at du vil trenge ekstra mye «heng». Tenk nøye igjennom hva garderoben skal inneholde før du begynner å se på ulike løsninger. Bestem deg også for om du vil ha en egen garderobe eller felles walk-in, råder Anita Moss Westlund, nestleder i Garderobe-Mannen i Oslo.

Les også: Lei rot i klesskapet?

Tenk funksjoner og plassering

En garderobe blir enda mer effektiv dersom den brukes til mer enn klær. Her kan du gjemme bort hverdagsrot og alt som ikke har fått plass andre steder i huset.

- Du bør bli bevisst på om garderobeskapet skal brukes til oppbevaring av andre typer eiendeler, som for eksempel sengetøy, håndklær eller støvletter som sjelden er i bruk og ligger i egne esker, anbefaler Anita.

Det er også viktig å vurdere plasseringen av garderoben i interiøret. Anita viser til at mange nye leiligheter og hus har kontrollbokser til sikringsskap plassert midt i det best egnede garderobeområdet. Da må man bygge garderoben rundt eller satse på hengende garderobeløsninger.

Foto: Garderobe-Mannen
Foto: Garderobe-Mannen

Bruk ekspertene

Når kartlegging av behov er gjort, er det tid for å ta kontakt med ekspertene. Hos Garderobe-Mannen blir hver kundes individuelle behov avdekket gjennom samtaler med en av deres konsulenter. Den beste løsningen skisseres ved hjelp av tegneprogram.

- Vi legger vekt på at våre selgere skal være gode til å lytte. For eksempel er det å bygge en praktisk garderobe for en småbarnsfamilie veldig annerledes enn for to voksne, forteller Anita, som anbefaler alle å dra ut i butikk for å få en følelse av hvordan ulike løsninger og stiler ser ut.

- Alle garderober fra Garderobe-Mannen lages på spesialmål, slik at du er sikret en perfekt løsning tilpasset ditt hjem.

Les også: Få smartere rom med skyvedører

8 gode garderobe-tips

1) Sats på mest mulig dobbelt heng. Da får du utnyttet plassen i høyden, i en gitt bredde.

2) Utnytt all plassen. En front fra vegg til vegg gir deg mulighet til å utnytte breddemålet helt og fullt.

3) Egne skuffer til skoene frigjør gulvplass. Sørg for egne kurver tilpasset dame og herre. Skokurvene til damesko lar for eksempel stiletthælene stå bakerst, slik at kun tuppen er synlig foran i skapet.

4) Speil i frontene gjør rommet større. Uttrekksspeil plasseres inni skapet og egner seg spesielt i walk-in closet. Er du ikke glad i for mye speil, så husk at du ikke trenger mer enn 30 cm i bredden for å se hele din figur.

5) Velg alltid soft-close. Skapdøren trekkes forsiktig inntil og er lyddempende.

6) God belysning er viktig for oversikt. Gå for lys som slås på automatisk når du åpner garderobedøren.

7) Glem ikke å utnytte den allsidige hattehyllen maksimalt. Her kan du lagre alt fra dyner til damestøvletter. Garderobeløsningene er stort sett 205 høye. De fleste boliger har takhøyde på 2,40. Med hattehylle får du da 35 cm ekstra lagringsplass.

8) Viktig med belte-/slipsheng til henholdsvis herre og dame.

Lyst å oppgradere garderobene din? Få inspirasjon her

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.