Barbertabbene nesten alle menn gjør

Foto: Colourbox

Det er særlig tre ting du bør passe på

Denne saken er betalt av EFI

Svært mange menn tar barberhøvelen fatt hver eneste dag. Å barbere seg er ren rutine og ”jobben” er ofte unnagjort på kort tid. Likevel er det altfor mange som irriterer seg over gjentatte og unødvendige plager i etterkant, som rifter og sår i huden. Skjer det, har du mest sannsynlig gjort en eller flere av disse klassiske barberfeilene:

1. For kaldt vann

Varmt vann åpner porene, kaldt vann lukker de. For best mulig resultat er det derfor svært viktig å fukte ansiktet godt med varmt vann før du går i gang med barberingen. Varmt vann gjør også at hårene blir mykere, slik at barberingen går lettere. Det er først når du er ferdig med barberingen at du skal skylle ansiktet med kaldt vann. Dette for å unngå at bakterier finner veien ned i de åpne porene.

2. Barbert i feil retning

Å barbere mot hårene – og ikke med – er en typisk feil mange gjør. Skjegg vokser gjerne i ulik grad og retning, så vær obs og se etter hvilken vei hårene vokser. Barberer du med hårene vil du lettere kunne unngå betennelse i hårsekkene, inngrodde hår, nupper, rifter og sår. Og ikke vær gnien med barberskummet, bruk heller for mye enn for lite, og påfør gjerne barberskum med kost og ikke med fingrene. Da ”jobbes” hårene opp, så du får en tettere og mykere barbering.

3. Gammelt barberblad

Gamle barberblad er gjerne vanskelige å jobbe med fordi de er sløve og kutter dårlig. Eksperter anbefaler derfor å skifte barberblad ofte, gjerne hver andre uke, for maksimal komfort. Husk å rengjøre både barberblad og høvel i varmt vann etter bruk. Det er også viktig å skylle bladet i varmt vann underveis i barberingen slik at skjegg og såperester ikke gjør bladene tette. Finn riktig høvel for ditt bruk

After Shaving

Etter barbering bør huden klappes forsiktig tørr med et helt rent håndkle. Mange menn undervurderer effekten av fuktighetskrem, men en god fuktighetskrem er med på å gjenoppbygge og bevare fuktigheten i huden din. Velg gjerne en krem som inneholder aloe vera for en kjølende og beroligende effekt. Styr unna kremer og after shaver med parfyme og alkohol, de kan gjøre mer skade enn godt – særlig hvis du har sensitiv hud.

7 tips for en vellykket barbering

1.Fukt huden godt med varmt vann før barbering.
2.Barber alltid med hårene.
3.Bruk mye barberskum eller barbergéle.
4.Sørg alltid for å ha nye barberblader tilgjengelig, og skift barberblad ofte. 5.Unngå å barbere deg når du er stresset eller har dårlig tid, det er som regel da du kutter deg.
6.Rengjør høvel og barberblad nøye etter bruk.
7.Bruk en fuktighetskrem av god kvalitet, da unngår du å få tørr og stram hud som klør.

Finn riktig høvel for ditt bruk

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.