Mobilhjelpen:

Slik setter du opp e-posten din

Få e-post til din android på 1-2-3.

For å kunne sende og motta e-post, trenger du en e-postkonto. Et personlig passord gjør at det bare er du som kan logge inn i postkassen din. Du har tilgang til e-postkontoen din fra pc, nettbrett og mobil.

Det er mange som tilbyr slike e-postkontoer. Lager du e-postadressen din hos Google, er det helt gratis og du bruker da Gmail.

Les også: Slik fungerer skjermen på din Android-telefon

Når du har opprettet Google-kontoen kan du også bruke denne for å logge inn på Google Play slik at du kan laste ned apper og programmer.


1. Åpne internett

Trykk på jordkloden nede til høyre.


2. Gå til adressefeltet

Det er det lange hvite feltet øverst på siden. Skriv mail.google.com og trykk på knappen «Gå til» nede til høyre.


3. Opprett konto

Trykk på knappen der det står «Opprett konto».


4. Skriv inn brukernavn

I feltet der det står «Velg et brukernavn», skriver du det du ønsker skal stå før @gmail.com i e-postadressen din. Det kan være fornavn.etternavn i kombinasjon, eventuelt sammen med et tall. Hvis du får beskjed om at brukernavnet er opptatt, prøv på nytt med et annet tall. For eksempel: anne.olsen0670@gmail.com.


5. Lag et passord

Google vil hjelpe deg slik at passordet ditt er sikkert nok. Om du får beskjed om at passordet er for svakt, forsøker du bare et annet. Du må kombinere tall og bokstaver. For eksempel: Enkelt01. Velg et passord som er enkelt for deg å huske. Du må bekrefte passordet ved å skrive det inn to ganger.


6. Bevis at du er et menneske, og ikke en maskin

Du kommer til et felt der du kan fylle inn en annen e-postadresse. Om du ikke har noen e-postadresse fra før, la feltet stå åpent. Du må også bevise overfor Gmail at du er et menneske, og ikke en maskin. Det gjør du ved å skrive teksten du ser i bildet, i det hvite feltet. Velg Norge som «Sted», og fullfør registreringen ved å trykke på «Fortsett».


7. Godkjenn vilkår

Dra fingeren over skjermen til du kommer på bunnen av skjemaet. Trykk på knappen med teksten «Godta».


8. Gratulerer

Du har nå opprettet din Gmail-konto, og kan logge inn med e-postadresse og passord på mail.google.com. Trykk på «Fortsett til Gmail» for å gå til innboksen din.


Legg til e-postkontoen i e-postappen

For at du skal slippe å logge deg inn hver gang du skal lese e-post, er det smart å lagre e-postkontoen din i e-postappen på din Android-telefon.

Les også: Slik blir du kjent med din Android-telefon

1. Trykk på e-post-appen

Appen er brevsymbolet nede til venstre på skjermen.


2. Tast inn e-postadressen og passordet du har opprettet

Trykk deretter på «Neste».


3. Velg periode for synkronisering av e-post

Perioden du velger er avgjørende for hvor langt tilbake i tid du kan lese e-post. Du kan også velge hvor ofte mobilen skal søke etter nye e-poster, og om du ønsker å bli varslet når du mottar en ny e-post. Gjør valget ditt, og trykk «Neste» nede til høyre.


4. Velg et navn på kontoen din

Det er greit å la kontonavnet være det samme som e-postadressen, og bruke navnet ditt som navn på utgående e-post. Trykk deretter på «Utført» nede til høyre for å fullføre oppsettet.


5. E-posten din er nå tilgjengelig fra e-post-appen

Telefonen lagrer innstillingene, og e-posten er nå tilgjengelig fra e-post-appen. Du ser at du har mottatt e-post når det vises et tall i en liten orange sirkel ved app-ikonet.


I samarbeid med Telenor. Les mer om Mobilhjelpen her.

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.
Mer fra ABC Nyheter