Mobilhjelpen:

Last ned apper på 1-2-3

Slik laster du ned en app, steg for steg. Klikk på piltastene for å navigere i bildegalleriet. Leser du saken på mobil eller nettbrett, klikk på galleri-knappen under bildet.

Den enkleste måten å få apper på telefonen.

Hva er en app?

Ordet «app» er forkortelse for det engelske ordet application. Det betyr at appen er et lite program som har en spesiell oppgave. Lurer du på hvordan været blir, kan du for eksempel bruke appen til Yr. Vil du slippe å stå i billettkø når du skal ta bussen i Oslo, kan du bruke appen til Ruter.

Du kan fint bruke iPhone til å surfe på nettsider, men en app fra den samme nettsiden er et enklere verktøy. Mens en nettside ofte gir deg mange valgmuligheter, og dermed kan være vanskeligere å orientere seg i, vil du via appen få hjelp til akkurat det du var på jakt etter.

Noen apper ligger installert på iPhone når du kjøper den. Flere kan du laste ned via App Store. Når du laster ned en app, vil den legge seg på Hjem-skjermen på din iPhone. Blir det fullt her, vil den legge seg på neste side. Da må du sveipe fingeren til venstre for å finne den.

Slik laster du ned apper

1. Vi har her funnet appen YR som vi vil laste ned: Start med å trykke på «Hent».


2. Trykk deretter «Installer»: Da vil du komme til et påloggingsvindu.

3. Logg deg inn med egen Apple-ID: Trykk på «Bruk egen Apple-ID».
3. Logg deg inn med egen Apple-ID: Trykk på «Bruk egen Apple-ID».

3. Logg deg inn med egen Apple-ID: Trykk på «Bruk egen Apple-ID».


4. Skriv inn Apple-ID brukernavn: Deretter passordet ditt.


5. Plasseringstilgang? Dersom du trykker «Tillat», vil appen kunne gi deg været der du befinner deg


6. Appen har også lagt seg på startskjermen din: Nå finner du den lett neste gang du vil bruke den.

7. Appen er nå klar til bruk: God fornøyelse!

I samarbeid med Telenor. Les mer om Mobilhjelpen her.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.
Mer fra ABC Nyheter