USAs forsvarsminister tilbake på sykehus

USAs forsvarsminister Lloyd Austin (70) ble søndag innlagt på sykehus med akutte blæreproblemer, ifølge Pentagon. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Les mer Lukk

USAs forsvarsminister Lloyd Austin (70) ble søndag lagt inn på sykehus igjen. Viseforsvarsministeren tar midlertidig over arbeidsoppgavene hans.

Det har oppstått et akutt blæreproblem, og Austin har gitt arbeidsoppgavene sine videre til viseforsvarsminister Kathleen Hicks, opplyser Pentagon.

Rett før jul gjennomgikk Austin en mindre operasjon for prostatakreft. Han ble utskrevet fra sykehuset, men deretter innlagt igjen 1. januar på grunn av komplikasjoner.

Det er uklart hvor lenge Austin må være innlagt på sykehus, men Austins kreftprognoser er stadig strålende, og blæreproblemet ventes ikke å endre mulighetene for at han blir helt frisk, het det i en uttalelse fra Walter Reed-sykehuset søndag kveld.

Tidligere denne måneden fortalte Austin at han har beklaget til president Joe Biden for at han ikke informerte om sykehusinnleggelsen i januar. I slutten av denne måneden skal Austin etter planen møte i Kongressen og forklare seg om sykehusinnleggelsen og hemmeligholdet rundt denne.