Putin: Russland jobber for å frigjøre Gaza-gisler

Vladimir Putin sier at Russland jobber for å frigi gisler på Gazastripen. Foto: Aleksander Kazakov / Sputnik / Kreml / AP / NTB Les mer Lukk

President Vladimir Putin sa onsdag til ledere for Russlands jødiske samfunn at Moskva jobber for å frigi gisler som er fanget på Gazastripen.

– Siden situasjonen ble mer spent i Midtøsten, har Russland gjort alt for å hjelpe mennesker som ble tatt som gisler, sa Putin til Russlands sjefrabbiner Berl Lazar og lederen for Føderasjonen av jødiske samfunn, Alexander Boroda, ifølge russiske nyhetsbyråer.

– Som kjent har vårt utenriksdepartement arbeidet gjennom Hamas' politiske fløy, og i det store og hele har det gitt konkrete resultater, fortsatte han.

Den russiske presidenten sa videre at Moskvas innsats stort sett er rettet mot å hjelpe russiske statsborgere, men at de også forsøker å hjelpe andre.

Putin mener krigen mellom Israel og Hamas er et resultat av mislykket amerikansk diplomati og har gjentatte ganger tatt til orde for våpenhvile, blant annet i Sikkerhetsrådet.