Kina foreslår fredskonferanse i konflikten mellom Hamas og Israel

En palestinsk mann sitter i en stol utenfor en ødelagt bygning i Gaza by onsdag, på den sjette dagen med midlertidig våpenhvile. Kina mener det trengs en mer omfattende våpenhvile og at det bør opprettes en internasjonal fredskonferanse. Foto: Mohammed Hajjar / AP / NTB Les mer Lukk

Kina foreslår at FNs sikkerhetsråd bør etablere en internasjonal fredskonferanse i konflikten mellom Hamas og Israel.

FNs sikkerhetsråd bør styrke den diplomatiske meklingen, gjenoppta arbeidet med å få på plass en tostatsløsning, og etablere en «mer autoritativ og effektiv» internasjonal fredskonferanse så raskt som mulig. Det foreslår Kina i et dokument som ble kunngjort torsdag.

Kina oppfordrer også Sikkerhetsrådet til å følge verdenssamfunnets generelle oppfordring om en omfattende våpenhvile for å få stans i krigføringen, står det i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet.

Utenriksminister Wang Yi oppfordrer videre det Beijing kaller relevante land til å spille en aktiv rolle og hindre at konflikten sprer seg gjennom Midtøsten-regionen.

Wang sier også at Kina skal sende en ny forsyning med humanitær hjelp til Gazastripen.

– Vi oppfordrer til løslatelse av alle som holdes fanget, og vi ber om at blokaden av Gaza oppheves for å ivareta enklere humanitær tilgang og for å garantere grunnleggende behov for sivilbefolkningen på Gazastripen, sier han.