Far til 9-åring som ble holdt som Hamas-gissel, er rystet

Lørdag ble Thomas Hand gjenforent med datteren på ni år etter at hun ble bortført og holdt som gissel 7. oktober. Les mer Lukk

Thomas Hand sier at hans 9 år gamle datter sliter med å fortelle hva som skjedde da hun ble bortført av Hamas og om tiden i fangenskap.

Datteren var på overnatting hos en venninne da hun ble tatt av Hamas sammen med venninnen og moren til venninnen fra kibbutzen Be'eri, sier Hand til CNN.

Les mer om krigen mellom Israel og Hamas!

Han forteller at 9-åringen løp fra hus til hus, og at hun ble tvunget av Hamas til å flytte seg rundt mens israelske styrker angrep Gaza.

– Det er skremmende. Å bli dratt og dyttet, antakeligvis mens det pågikk skuddvekslinger, sier Hand.

Se video: Tilbake i sine kjæres armer

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sterke scener etter våpenhvile

Han forteller at datteren åpner seg litt etter litt om hva hun opplevde.

– Jeg vil vite mest mulig, men vi må la hun og de andre fortelle om hva de opplevde etter hvert som de er klare for det.

Datteren fylte 9 år mens hun var i Hamas' fangenskap. Hun og venninnen ble sluppet fri på lørdag. De skal ha blitt holdt sammen med venninnens mor fram til to dager før de ble frigitt.

Selv var Hand, som er irsk statsborger, innesperret i huset sitt da Hamas stormet Be'eri og klarte ikke å nå fram til datteren sin. Rundt 130 innbyggere ble drept og andre tatt til fange.