Israel sier hæren har funnet millionbeløp hos Hamas

Folk ser på bilder av gisler som ble bortført under Hamas-angrepet på Israel 7. oktober. Angrepet utløste israelsk militæraksjon mot Gazastripen, der hæren har konfiskert et beløp tilsvarende 13 millioner kroner fra Hamas, ifølge israelske myndigheter. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Les mer Lukk

Den israelske hæren har konfiskert et beløp tilsvarende 14 millioner kroner under krigen mot Hamas på Gazastripen, uttaler regjeringen.

Mesteparten av pengene var i den israelske valutaen shekel og ble funnet «i Hamas-skanser og i boligene til etterlyste personer der Hamas var aktive», sier en talskvinne for det israelske forsvarsdepartementet.

Hun sier at hæren også har funnet irakisk og jordansk valuta, samt amerikanske dollar. Beløpet, som samlet utgjør om lag 14 millioner kroner, går inn i den israelske statskassen.

Israel anklager Hamas for å bruke pengene på finansiering av terrorvirksomhet.

Talskvinnen har ikke opplyst hvordan det konfiskerte beløpet eventuelt kan brukes av israelske myndigheter.

For en uke siden vedtok finanskomiteen i den israelske nasjonalforsamlingen et budsjett på 1,15 milliarder shekel, rundt 3,3 milliarder kroner, til gjenoppbygging av de israelske grensebyene som ble ødelagt 7. oktober da Hamas og andre militante grupper angrep Israel, drepte rundt 1.200 mennesker og tok rundt 240 gisler.

Israel har svart på angrepet med omfattende luftangrep, blokade av Gazastripen og en bakkeoffensiv. Ifølge tall fra Hamas er nær 15.000 personer drept på Gazastripen.

Siden fredag morgen har det vært pause i kamphandlingene, som del av en fire døgn lang våpenhvile der det slippes inn humanitær hjelp, Hamas frigir gisler og Israel løslater palestinske fanger.