UD: Enda en norsk borger skal være drept på Gaza

Palestinere med pass fra europeiske land ved grenseovergangen mellom Gaza og Rafah i Egypt tidligere i uken. Søndag opplyste UD t ingen nordmenn sto på liste for utreise. Les mer Lukk

Utenriksdepartementet fikk søndag informasjon om at nok en norsk borger er drept på Gaza. Rundt 60 nordmenn befinner seg fortsatt inne i det krigsherjede område.

– Det er ikke mulig for Utenriksdepartementet å verifisere informasjonen så lenge krigen pågår. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, sier pressevakt Mathias Rongved i en uttalelse til NTB søndag ettermiddag.

Den 12. november meldte UD om at en annen norsk borger var drept. Ifølge VG var den drepte personen en tobarnsmor fra Oslo.

Les siste nytt om konflikten mellom Hamas og Israel

Ingen nordmenn søndag

Tidligere søndag opplyste UD at ingen nordmenn sto på liste for utreise ved Rafah-overgangen til Egypt.

Rundt 60 nordmenn befinner seg fortsatt inne i det krigsherjede området.

– Vi har dessverre ingen informasjon om når neste mulighet for norske statsborgere vil være, skriver Utenriksdepartementet i en epost til NTB.

Totalt 212 ute

Lørdag fikk 112 personer med tilknytning til Norge krysse grensen ved Rafah og inn til Egypt.

– Det store flertallet av de som har registrert seg hos oss, er nå ute av Gaza. Mange har allerede kommet til Norge, enten på flyet vi satte opp i går, eller på kommersielle fly fra Kairo, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Totalt har 212 personer med tilknytning til Norge kommet seg ut fra det krigsherjede området siden onsdag. De aller fleste er norske statsborgere, mens noen er utlendinger med oppholdstillatelse i Norge, og noen er foreldre eller søsken av norske barn, og reiser sammen med disse.