Eide om bildene fra Shifa-sykehuset: – Ryster meg dypt

Utenriksminister Espen Barth Eide sier han er dypt bekymret over situasjonen på Vestbredden. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Les mer Lukk

Utenriksministeren sier han er bekymret over situasjonen på Vestbredden, og dypt rystet over bildene fra Shifa-sykehuset i Gaza.

– Bildene fra den israelske militæroperasjonen på Shifa-sykehuset i Gaza ryster meg dypt. Aksjonen forverrer den allerede forferdelige situasjonen for både pasienter og helsepersonell, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding.

Her kan du lese mer om krigen mellom Israel og Hamas!

Han er bekymret for situasjonen på Vestbredden, og sier at angrepene mot sivile ikke kan aksepteres av det internasjonale samfunnet. Han mener at det viktigste akkurat nå, er å sørge for humanitær våpenhvile.

– Alle partene i konflikter må forholde seg til de internasjonale reglene i krig: humanitærretten. Dette gjelder Israels angrep som uproporsjonalt rammer sivile, så vel som Hamas som fremdeles holder gisler, sier Eide.

Se video: Flyktet fra Ukraina til Israel: – Får «deja vu»

Your browser doesn't support HTML5 video.

Flyktet fra Ukraina til Israel: – Får «deja vu» Les mer Lukk

De første norske borgerne som har vært innestengt i Gaza ble denne uka tatt imot av et utrykningsteam i Kairo.

– Jeg er enormt lettet over at de er i trygghet. I utenriksdepartementet jobber vi så hardt vi kan med å få resten av våre borgere ut av Gaza. Samtidig er det viktig å presisere at det fremdeles er over to millioner innbyggere i Gaza som er fanget i en grusom situasjon, sier Eide.