Ukjent antall gisler holdes på et postkontor i Japan

Japansk politi undersøker området utenfor sykehuset i Toda, der to personer ble lettere såret i en hendelse tidligere på dagen. Samtidig omringer politistyrker et postkontor i byen der det er tatt flere gisler. Foto: Takaki Yajima / Kyodo News / AP / NTB Les mer Lukk

En person som antas å være bevæpnet, har tatt et ukjent antall gisler på et postkontor i Japan, ifølge myndighetene.

– Omtrent klokken 14.15 i dag har en person tatt gisler og barrikadert seg på et postkontor i Warabi. Gjerningspersonen har noe som ser ut til å være en pistol, sier myndighetene i Warabi på sine nettsider.

Hendelsen kommer i etterkant av en skyteepisode på et sykehus i samme region tidligere på dagen, som politiet etterforsker. To personer ble lettere såret i hendelsen, men det var uklart hvordan de fikk skadene.

Ukjent motiv

TV-sendte bilder viser en mann inne på postkontoret iført en caps og en hvit vest under en mørk frakk, og noe som ser ut som en pistol festet til en snor rundt halsen.

Motivet er ukjent, men politiet tror den mistenkte mannen også kan ha vært involvert i hendelsen på sykehuset tidligere på dagen.

– Det har blitt kommunisert fra politiet at mannen var på sykehuset før han kom til postkontoret, sier en lokal tjenestemann til AFP.

Ifølge japanske medier kan en brann i en boligblokk også være knyttet til det pågående gisseldramaet.

Kan ha med seg parafin

Den japanske TV-kanalen NTV siterer politikilder på at minst to kvinner er inne på postkontoret.

Senere viste et TV-opptak ett av gislene, en kvinne i 20-årene, fikk forlate postkontoret. Det er uklart hvor mange som fremdeles holdes fanget.

Avisen Youmiuri Shimbun meldte tidligere at rundt ti ansatte på postkontoret var inne i bygningen, og at den mistenkte mannen kan ha med seg parafin.

Politiet har oppfordret 300 innbyggere i området til å evakuere, ifølge kringkasteren TBS.