Mistenkt masseskytter stadig på frifot i Maine

Politiet ransakte torsdag det som skal være barndomshjemmet til den mistenkte masseskytteren i Maine, men de fant ham ikke, og han er fortsatt på frifot. Minst 18 personer ble drept i skyteepisoden, den verste i USA i år. Foto: Androscoggin County Sheriff's Office via AP / NTB Les mer Lukk

En mistenkt masseskytter er fortsatt på frifot i Maine etter at politiet torsdag omringet en bolig uten å finne ham.

Tungt bevæpnet omringet det som ifølge AFP er barndomshjemmet til mannen som mistenkes for å ha skutt og drept minst 18 personer i Maine.

Ifølge AP sto politifolk torsdag utenfor boligen nær Bowdoin i Maine og ropte at folk inne i boligen skulle overgi seg. TV-folk på stedet ble bedt om å skru av lysskjermene de hadde med seg før politiet begynte å rope i en megafon.

– Du må komme ut nå uten noe i hendene. Hendene i været, ropte politiet utenfor boligen.

Se video: Flyktet fra masseskyteren

Your browser doesn't support HTML5 video.

Flykter fra masseskyteren

Ransakelsesordre

Senere sa politiet at de hadde fulgt opp en ransakelsesordre, og at de dro for å lete etter ham andre steder. Et stort areal rundt Lewiston var stengt ned mer enn et døgn etter masseskytingen.

Richard Goddard bor i gata der politiet aksjonerte torsdag. Til AP forteller han at han kjenner familien godt, og at den ettersøkte mannen kjenner området godt.

– Han vokste opp her. Han vet om hver eneste avsats å hjemme seg bak, hvert eneste kratt, sier han.

Verste i år

Det var onsdag at en mann åpnet ild på to steder i Maines nest største by Lewiston. 18 ble drept og 13 såret. Masseskytingen er den verste i USA til nå i år.

Politiet har identifisert den antatte gjerningsmannen som 40 år gamle Robert Card. Politiet oppgir at han er en våpeninstruktør ved et treningssenter på en militærbase i Saco i Maine.

Han var ifølge politiet innlagt på en psykiatrisk institusjon i to uker sommeren 2023. Det fremgår ikke detaljer om hva slags behandling han fikk eller hvorfor han var innlagt, men i notatet står det at Card hadde sagt at han «hørte stemmer og trusler om å sprenge» militærbasen. Hundrevis av politifolk har jaktet på ham torsdag.