Ramaskrik i fransk by etter at kvinne ble straffeforfulgt for å være toppløs

Straffeforfølgelsen av en kvinne som gikk toppløs i gata i Aurillac i Sør-Frankrike, har ført til kraftige reaksjoner fra turister og innbyggere i byen.

Kvinnen, identifisert som «Marina», har blitt anklaget for seksuell ekshibisjonisme av politiet. Selv forklarer hun at hun gikk toppløs i byen fordi det var så varmt som følge av hetebølgen i Frankrike, og fordi halvparten av mennene den dagen gjorde det samme.

Tusen mennesker, inkludert mange toppløse kvinner, marsjerte lørdag gjennom Aurillac for å uttrykke sin solidaritet med kvinnen, med slagord som «Aurillac toppløs».

Både menn og kvinner gikk med bar overkropp og hadde skrevet spørsmålet «hva er forskjellen?» med tusj på huden.

Demonstrasjonene startet fredelig, men utartet til opptøyer da noen demonstranter brente franske flagg foran byens tinghus og andre brøt seg inn i bygningen og startet en brann, ifølge myndighetene.

Det ble imidlertid ro etter at borgermester Pierre Mathonier talte til folkemengdene og forsikret dem om at han støttet kvinnens sak.

– Likestilling mellom menn og kvinner er et prinsipp som bør tillate lik behandling av menns bryster og kvinners bryster, sa Mathonier, som la til at det likevel er uakseptabelt å angripe tinghuset i protest.