Politiet etterforsker dødsulykke på berg-og-dalbane i Stockholm

Store politistyrker rykket ut til berg-og-dalbane-ulykken i fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm søndag. Les mer Lukk

Én person omkom og ni er sendt til sykehus med skader etter en ulykke på en berg-og-dalbane i fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm. Tre er alvorlig skadd.

Politiet har innledet etterforskning på basis av mistanke om uaktsomt drap og uaktsom forvoldelse av kroppsskade, samt å ha satt personer i fare.

Ifølge politiet og øyenvitner sporet en vogn på berg-og-dalbanen Jetline av, og flere som satt i den, ble kastet ut.

– Dette er en forferdelig hendelse, og det kan ikke beskrives med ord hvordan vi har det nå, sier parkens informasjonssjef Annika Troselius.

– Sorgens dag

– Noe slikt skal ikke skje. Akkurat nå skal vi gjøre alt vi kan for å ta hånd om dem som er rammet, deretter får vi utrede hva som har skjedd. Dette er en sorgens dag for Gröna Lund, sier hun.

Én person er bekreftet omkommet etter ulykken, og ni er ifølge Aftonbladet sendt til sykehus med skader. Tilstanden til tre av de skadde blir beskrevet som alvorlig, mens tre barn slapp fra det med lettere skader.

Det var til sammen 14 personer på toget da ulykken skjedde. De øvrige fire beskrives som «sjokkerte».

– Vi har så langt ikke mottatt informasjon som tyder på at nordmenn er rammet, sier pressetalsperson Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet til NTB.

Falt ut

Berg-og-dalbanen Jetline ble tatt i bruk i 1988, er 30 meter høy og 800 meter lang. Hastigheten på vognene kommer opp i 90 kilometer i timen.

16 år gamle Yasin Chaudry sto i kø ved en attraksjon i nærheten og ble øyenvitne til ulykken. Han så hvordan hjulene på den ene vognen begynte å løsne.

– Deretter falt to personer ut og ned på bakken, og en tredje person falt også. Men han lyktes i å holde seg fast i stolpene. Deretter stanset toget, forteller han til Expressen.

– Alle ble helt sjokkert, folk begynte å skrike, sier Chaudry.

Stengt

Fornøyelsesparken ble evakuert etter ulykken. På en pressekonferanse søndag ble det opplyst at den holder stengt i minst sju dager før den åpner igjen.

– Vi har ikke tatt noen beslutning om annet enn at vi skal fokusere på å bistå redningsarbeidet og ta hånd om ansatte, sier Troselius.