Chris Christie ventes å lansere sitt presidentkandidatur i USA

Tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie gjør et nytt forsøk på å sikre seg den republikanske presidentnominasjonen i USA. Foto: Charles Krupa / AP / NTB Les mer Lukk

Tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie kaster seg inn i nominasjonskampen for å bli å bli republikanernes neste president neste uke, ifølge Axios.

Det er ikke første gang Christie utfordrer tidligere president Donald Trump om nominasjonen. Han forsøkte seg senest i 2016, men måtte den gang se seg slått. Trump vant både nominasjonskampen og presidentvalget den gangen.

Republikaneren er en tidligere tilhenger av Trump, men vendte seg mot ham etter at Trump-tilhengere stormet kongressen 6. januar 2021 i protest mot at president Joe Biden hadde vunnet valget.

Christie er utdannet advokat og er fra Newark i New Jersey. Han var guvernør i delstaten fra 2010 til 2018. Da han vant embetet i 2009, var han den første republikaneren som vant et valg på delstatsnivå i den demokratiske høyborgen på tolv år.

Han har blitt omtalt som en moderat og frittalende republikaner og har tidligere tatt til orde for et reformert skattesystem i USA.

Allerede har en rekke personligheter lansert seg som presidentkandidater for det republikanske partier, deriblant Trump, Florida-guvernør Ron DeSantis og Trumps tidligere FN-ambassadør Nikki Haley.

Hvem som til slutt skal ta opp kampen med demokratene om Det hvite hus besluttes under partiets samling i juli neste år.