Egyptiske arkeologer viser fram nye mumie-funn

Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, viser fram en sarkofag som ble funnet under utgraving av Saqqara-gravstedet sør for Kairo. Sted: Amr Nabil / AP / NTB Les mer Lukk

Egyptiske arkeologer viste lørdag fram funnene som ble gjort under utgraving av to balsameringsverksteder og flere gravsteder fra oldtiden.

Blant gjenstandene som ble vist fram, var mumifiserte mennesker og dyr som trolig ble balsamert i de to balsameringsverkstedene i tillegg til utstyr som ble brukt i prosessen.

Mostafa Waziri, sjef for Egypts øverste råd for fornminner og oldtidssaker, fortalte de frammøtte pressefolkene at funnene kan dateres tilbake til det 30. dynastiet, som styrte Egypt for om lag 2400 år siden.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

Under utgravingene fant arkeologer flere rom med benker av stein der de avdøde ble lagt for å bli balsamert. Det ble også funnet flere leirkrukker til oppbevaring av innvoller og andre organer i tillegg til instrumenter og rituelle gjenstander.

Mumiene og de andre gjenstandene ble oppdaget etter nærmere ett år med utgravinger av et stort område med graver i Saqqara sør for Kairo. Området står på Unescos verdensarvliste og omfatter blant annet flere pyramider, dyregraver og gamle koptisk-kristne klostre.