Pave Frans innlagt med luftveisinfeksjon

Pave Frans hjelpes om bord i bilen på Petersplassen i Vatikanet onsdag. Samme dag ble han brakt til sykehus for det som omtales som planlagte prøver. Les mer Lukk

Pave Frans har en luftveisinfeksjon og må tilbringe noen dager på sykehus, opplyser Vatikanet i en uttalelse onsdag.

I de første meldingene het det at 86-åringen var innlagt på Gemelli-sykehuset i Roma for å ta noen «planlagte prøver». Noe senere kom meldingen om luftveisinfeksjonen.

Paven skal de siste dagene ha klaget over pustebesvær. I uttalelsen understrekes det imidlertid at han ikke er koronasmittet. Pavens planer på torsdag er blitt avlyst.

– Pave Frans er rørt av de mange meldingene han har fått og uttrykker sin takknemlighet for nærheten og bønnene, skriver Vatikanet.

Paven hadde tidligere onsdag sin vanlige audiens i Vatikanet og lot da til å være ved god helse.

Den katolske kirkens overhode var lagt inn på det samme sykehuset i ti dager i juli 2021 etter å ha blitt operert for en innsnevring i tarmen. Han fikk da fjernet 33 centimeter av tykktarmen.

Kort tid etter operasjonen fortalte Frans at han var fullt restituert og kunne spise normalt, men i et intervju i januar i år sa 86-åringen at utposningene i tarmen var tilbake. Det førte blant annet til at han la på seg, men han ga uttrykk for at han ikke var bekymret.