Vladimir Putin lover bonus til soldater

Russlands president Vladimir Putin lover russiske soldater bonuser.  Les mer Lukk

Det russiske regimet tar nye grep for å lokke personer til å krige i Ukraina. 

Russlands krigføring i Ukraina har ikke gått helt etter planen, og nå tar landets myndigheter nye virkemidler i bruk i et forsøk på å rekruttere flere til krigen.

Russland har startet en landsomfattende reklamekampanje hvor de lokker med penger til de som velger å reise til Ukraina, melder nyhetsbyrået AP.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

– Nervøs og redd

Rekrutteringskontorer skal ha innledet samarbeid med universiteter og sosiale tjenester for å tiltrekke fattige studenter og arbeidsledige. Det reklameres også for kampanjen på nettet og i sosiale medier.

AP har vært i kontakt med en utrolig Moskva-innbygger, som jobber i en statlig organisasjon. Hans arbeidsgiver har samlet inn de militære registreringskortene til alle mannlige ansatte.

– Det gjør deg nervøs og redd – ingen ønsker plutselig å havne i en krig med et gevær i hendene. Den spesielle operasjonen (krigen i Ukraina, journ.anm) har til en viss del dratt ut i tid, så overraskelser fra russiske myndigheter kan forventes, sier mannen til AP.

Se video: Full forvirring om Putin-dobbeltgjenger

Your browser doesn't support HTML5 video.

Full forvirring om Putin-dobbeltgjenger

Bonusordninger

I Jaroslavl-regionen er det ifølge AP hengt opp plakater hvor det står hvor mye penger russerne kan tjene hvis de drar til Ukraina.

Først mottar man en rekrutteringsbonus på om lag 40.000 kroner. Deretter får man en lønn på rundt 26.000 kroner i måneden. Deltar man i «aktive offensive operasjoner» får man en bonus 1050 kroner ekstra per dag.

For hver kilometer som soldater i angrepsgrupper klarer å rykke frem, loves det også bonus på omkring 6850 kroner fra russiske myndigheter.

President Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister i september i fjor.

Ettersom de fleste russiske menn under 65 år er reservister, førte mobiliseringen til at flere tusen russiske statsborgere rømte landet.