Russland: Fregatt testet angrepsevnen vest i Atlanteren

I mai i fjor offentliggjorde Russlands forsvarsdepartement bilder som skal vise en hypersonisk Zircon-rakett som avfyres fra fregatten Admiral Gorsjkov i Barentshavet. I begynnelsen av januar i år sendte Vladimir Putin fregatten ut på Atlanterhavet med flere Zircon-raketter i arsenalet. Les mer Lukk

En russisk fregatt har datasimulert angrepsevnen til Zircon-raketten med en rekkevidde på mer enn 900 kilometer i Vest-Atlanteren, melder forsvarsdepartementet.

Testen ble utført av fregatten Admiral Gorsjkov. Det russiske forsvarsdepartementet sier fregatten kjørte en datasimulering av raketten Zircon, som Russland har jobbet med å utvikle i mange år.

Det er en hypersonisk rakett som Ifølge Russland gå i flere ganger lydens hastighet. Zircon-raketten ble første gang testet i oktober 2020, og russerne har siden meldt om flere prøveskytinger.

Departementet sier onsdag ikke hvorvidt Admiral Gorsjkov denne gang faktisk avfyrte et slikt missil, men sier hensikten var å teste fregattens angrepsevne vest i Atlanterhavet.