Uvær herjer på Kanariøyene

Kanariøyene herjes av kraftig regn og vind, og som om ikke det er nok har ferierende og fastboende også måttet tåle sandstormer fra Sahara i jula.

En finsk kvinne i 50-årene ble sendt til sykehus med bruddskader etter å ha fått en vegg over seg i turistparadiset Playa del Inglés på sørkysten av Gran Canaria, ifølge spanske medier.

Tre har blåst over ende, tak har blåst av, veier er oversvømt og lynet har slått ned hundrevis av ganger de siste dagene.

På Tenerife var vinden oppe i over 30 meter i sekundet, og den spanske sjøredningstjenesten har måttet rykke ut flere ganger for å bistå båter i nød.

I Las Palmas på Gran Canaria har myndighetene erklært krise, avlyst alle utendørs aktiviteter og bedt innbyggerne om å utvise «ekstrem forsiktighet» i romjula.

Sandstormer gjør sikten dårlig, og i Puerto del Rosario, hovedstaden på Fuerteventura, advarer myndighetene mot potensielt helsefarlig luftkvalitet.

Uværet har ført til forsinkelser og innstilte fly, men ifølge turoperatørene Ving og TUI vil trafikken trolig gå som vanlig når julegjester skal hjem, og nyttårsgjester kommer ned torsdag og fredag.