Tysklands utenriksminister krever umiddelbar løslatelse av belarusisk opposisjonsleder

Kolesnikova ble i fjor høst dømt til elleve års fengsel for forbrytelser mot rikets sikkerhet etter å ha ledet demonstrasjoner mot president Aleksandr Lukasjenko i 2020. Les mer Lukk

Belarus' fengslede og sykehusinnlagte opposisjonsleder Maria Kolesnikova må umiddelbart løslates, mener Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock.

– Jeg er dypt berørt av meldingene om Maria Kolesnikovas tilstand. Regimet i Belarus må ta ansvar for helsen hennes og løslate henne umiddelbart. Hennes engasjement for demokrati er ikke en forbrytelse, tvitrer Baerbock onsdag.

Tirsdag opplyste en av Kolesnikovas allierte at opposisjonslederen var innlagt til intensivbehandling på sykehus. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til innleggelsen.

Kolesnikova ble i fjor høst dømt til elleve års fengsel for forbrytelser mot rikets sikkerhet etter å ha ledet demonstrasjoner mot president Aleksandr Lukasjenko i 2020.

Den 40 år gamle fløytisten spilte tidligere i landets filharmoniske orkester og er blitt et symbol på protestbevegelsen i Belarus.