SAS tapte 1,24 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal

SAS taper fortsatt penger.
I fjerde kvartal går SAS med et underskudd på 1,24 milliarder kroner, mot et underskudd på 744 millioner kroner i samme periode i fjor.

Det kommer fram i resultatet for fjerde kvartal, som er perioden august-oktober. Tallene er i svenske kroner, som er tilnærmet lik den norske kronen.

Fra november 2021 til oktober i år har selskapet tapt 7,8 milliarder svenske kroner. Underskuddet er større enn det var i fjor, da det var 6,52 milliarder kroner. Inntektene har økt kraftig, men samtidig har de aller fleste kostnader økt kraftig. Selskapet brukte blant annet 2,84 milliarder kroner på flydrivstoff, mot en drøy milliard i fjor.

Omsetningen i fjerde kvartal var på 10,65 milliarder svenske kroner – en kraftig økning fra fjoråret. I tillegg hadde SAS det høyeste antallet passasjerer siden pandemien begynte. Passasjertallet økte med 13 prosent sammenlignet med forrige kvartal, til drøyt 5,4 milliarder passasjerer.

Ifølge resultatpresentasjonen venter SAS å ha hentet etterspørselen etter flyreiser tilbake til 90 prosent av nivået før koronapandemien i løpet av første halvår i 2023. Videre skriver selskapet at de har merket en økning i etterspørselen etter flybilletter til både skisteder og varmere destinasjoner. Dette balanseres ut av at trafikken til Asia fortsatt er sterkt redusert, både på grunn av koronarestriksjoner og stengt russisk luftrom.

For regnskapsåret 2022/23 venter SAS en økning av inntektene til 40 milliarder kroner og et underskudd på 4–5 milliarder kroner. Inntektene skal deretter ifølge prognosen nå nivåene fra før pandemien i 2024/2025.