Storbritannia rammet av historisk stort fugleinfluensa-utbrudd

Rundt én million kalkuner har enten dødd av sykdom eller blitt avlivet i Storbritannia som følge av landets største utbrudd av fugleinfluensa noensinne. Her er to kalkuner i forbindelse med Thanksgiving utenfor Det hvite hus i Washington tidligere denne måneden. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Les mer Lukk

Britene kan måtte slite med å få kalkun på bordet i til jul. Halvparten av landets frittgående kalkuner og gjess er gått tapt som følge av fugleinfluensa.

Utbruddet er landets største noensinne, skriver Reuters.

I forbindelse med julesesongen slaktes det opp mot 1,3 million frittgående fugler i Storbritannia hvert år.

– Vi har sett at rundt 600.000 av disse frittgående fuglene er direkte rammet, sier Richard Griffiths, sjef for britenes bransjeorganisasjon for fjærkreprodusenter.

Den totale kalkunproduksjonen i forbindelse med den britiske julesesongen består årlig av opp mot ni millioner kalkuner. Én million av disse har enten dødd av sykdommen eller blitt avlivet som følge av fugleinfluensa-utbruddet, forklarer Griffiths.

Han sier det er uklart hvordan dette vil påvirke prisene på kalkun og gås i julesesongen, og at det er usikkert hvordan man vil kunne klare å dekke etterspørselen.