Jente funnet død etter jordskred i Italia

En bulldoser rydder vei for redningsarbeidere etter lørdagens jordskred på Ischia. Les mer Lukk

Redningsarbeidere har hentet ut en død jente fra familiens hus etter jordskredet på øya Ischia lørdag. Redningsarbeiderne kjemper mot klokken og mot været.

Jenta er mellom fem og seks år gammel, opplyser de regionale myndigheten i Napoli. Dermed er to personer bekreftet omkommet. Lørdag ble en 31 år gammel kvinne funnet død.

Før jenta ble funnet, var elleve personer fortsatt savnet etter jordskredet, som ble utløst av kraftig nedbør. I tillegg er 13 skadd, og rundt 130 mennesker er evakuert.

Regjeringen har erklært krisetilstand i området, noe som betyr at nasjonale midler kan settes inn.

Det er fortsatt kraftig vind og regn i området, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig. Små bulldosere brukes til å rydde veien for å slippe redningsarbeidere inn, mens dykkere sjekker biler som er feid på sjøen.

På land er arbeidet svært krevende, forteller en talsmann for brannvesenet til TV-kanalen Rai.

– Vann og gjørme har en tendens til fylle alle hulrom. Selv om det er vanskelig, fortsetter våre folk å lete og håpe det beste, sier Luca Cari.

– Vårt beste håp nå er at de som er savnet, har søkt trygghet hos venner eller familie, men ikke har fått sagt fra om hvor de er ennå, legger han til.