Dødstallene stiger i Indonesia etter jordskjelv

Redningsmannskaper inspiserer en skole i Cianjur som ble ødelagt av jordskjelvet mandag. Les mer Lukk

Det kraftige jordskjelvet på Java i Indonesia har tatt livet av minst 56 mennesker, mens over 700 er skadd, ifølge lokale myndigheter.

Skjelvet inntraff klokka 13.21 mandag lokal tid. Det hadde en dybde på 10 kilometer, og episenteret lå ved Cianjur sørøst for hovedstaden Jakarta.

Tallene på døde og skadde er sprikende. En lokal leder i Cianjur sørøst for hovedstaden Jakarta, sier at minst 44 mennesker er omkommet.

– Det er flere titall mennesker som er omkommet. Hundrevis, kanskje til og med tusenvis av hus er ødelagt. Så lang er 44 mennesker døde. Noen områder er fortsatt isolert på grunn av jordskred, sier en talsmann for myndighetene i Cianjur by i provinsen Vest-Java.

Rystelsene fikk folk i hovedstaden Jakarta til å strømme ut i gatene.

Blant bygningene som er ødelagt, er en islamsk kostskole, et sykehus og andre offentlige bygninger, ifølge Indonesias nasjonale krisedirektorat.

I en uttalelse skriver direktoratet at det fortsatt innhenter opplysninger om konsekvensene av jordskjelvet i ulike distrikter.

– Mange mennesker døde fordi hjemmene deres ikke var i stand til å motstå skjelvet. Hadde jordskjelvet skjedd på natten, ville langt flere ha dødd.

Flere av høyblokkene i Jakarta svaiet under skjelvet, men det er foreløpig ikke kommet meldinger om alvorlige ødeleggelser i hovedstaden.

Det er ingen fare for en tsunami, opplyser landets meteorologiske og geofysiske institutt.