Iran starter nye angrep mot kurdiske grupper i Irak

Iran innledet sent søndag nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan. Det skjer en uke etter lignende angrep på fraksjonene Teheran anklager for å ha oppildnet protestene som ryster landet. I to måneder har høylytte protester utløst av dødsfallet til den kurdisk-iranske kvinnen Mahsa Amini (22) gitt gjenlyd i Iran og utenfor landets grenser. Her fra en demonstrasjon i Sulaimaniyah i Irak i september. Foto: Hawre Khalid / Metrography / AP / NTB Les mer Lukk

Iran innledet sent søndag nye angrep mot kurdiske opposisjonsgrupper med base i nabolandet irakiske Kurdistan.

Det skjer en uke etter lignende angrep på fraksjonene Teheran anklager for å ha oppildnet protestene som ryster landet.

I to måneder har høylytte protester utløst av dødsfallet til den kurdisk-iranske kvinnen Mahsa Amini (22) gitt gjenlyd i Iran og utenfor landets grenser. Amini døde i varetekt dager etter at hun ble arrestert for angivelig brudd på landets strenge kleskodeks for kvinner.

Irans revolusjonsgarde har igjen bombardert iranske kurdiske partier, sa antiterroravdelingen i irakisk Kurdistan, uten å nevne om det var noen ofre eller skadde.

Det demokratiske partiet i iransk Kurdistan (PDKI) sa at Iran hadde sendt missiler og selvmordsdroner i Koya og Jejnikan, nær Arbil, hovedstaden i irakisk Kurdistan.

– Disse vilkårlige angrepene skjer på et tidspunkt da terrorregimet i Iran ikke er i stand til å stoppe de pågående demonstrasjonene i (iransk) Kurdistan, uttalte PDKI, det eldste kurdiske partiet i Iran.

Den iranske kurdiske nasjonalistgruppen Komala sa at angrepene også var rettet mot deres baser i Nord-Irak.