Schiff: Musks Trump-beslutning stort feilgrep

Etter at Twitter stengte Trump ute, kunngjorde Elon Musk lørdag at han var velkommen tilbake. Foto: Gregory Bull / AP / NTB Les mer Lukk

Demokratene beklaget gjeninnføringen av Trumps Twitter-konto i løpet av helgen, og representanten Adam Schiff kalte det «en forferdelig feil».

– Som vi viste i høringene 6. januar, brukte presidenten den plattformen for å oppfordre til angrepet på Capitol. Hans kommentarer om visepresidenten – hans egen visepresident – satte Mike Pences liv i fare, sa Schiff søndag på NBC ifølge New York Daily News.

Etter at Twitter stengte Trump ute, kunngjorde Elon Musk lørdag at han var velkommen tilbake.

Mens milliardæren indikerte at han bygde sin avgjørelse på resultatene av en Twitter-måling, bemerket Schiff at Musk tidligere hadde lovet å nøye vurdere om han skulle slippe den tidligere presidenten til igjen.

– Det understreker bare hvor uberegnelig ledelsen til Twitter er under Musk, men også sikkerhetsbekymringene, sa kongressmedlemmet.

Han viste til at ansatte som steller med sikkerhet i Twitter, forlater selskapet, og stilte spørsmål ved hva det kan bety for beskyttelsen av amerikaneres private opplysninger.

Republikanerne har feiret Musks beslutning, selv om Trump inntil søndag ettermiddag ennå ikke hadde gjenopptatt tvitringen.