Sør-Korea lover grundig etterforskning av tragedien i Seoul

Det brøt ut kaos og oppsto trengsel i et populært utelivsdistrikt i Seoul lørdag. 154 personer omkom. Foto: Lee Jin-man / AP / NTB Les mer Lukk

Sør-Koreas statsminister Han Duck-soo lover en grundig etterforskning av hva som skjedde da 154 omkom i halloween-tragedien i hovedstaden Seoul lørdag.

– Regjeringen vil undersøke grundig for å finne ut av hva som forårsaket denne ulykken og gjøre sitt beste for å få på plass endringer slik at noe sånt ikke skjer igjen, sa Han mandag ifølge Reuters.

154 personer døde og 149 ble skadd, 33 av dem kritisk, da det oppsto trengsel i et populært utelivsdistrikt i forbindelse med halloween-feiringen lørdag. Det var én nordmann blant de omkomne.

– Vi har identifisert alle de omkomne bortsett fra én, og jeg mener det nå er tid for at vi begynner å forberede begravelsene. Vi vil gjøre vårt beste for å gi støtte til de etterlatte familiene, fortsatte Han.

President Yoon Suk-yeol har erklært landesorg i kjølvannet av tragedien. Han besøkte også et minnested i nærheten av Seouls rådhus mandag.