Greta Thunberg dropper klimatoppmøtet i Egypt

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg sier hun ikke vil reise til klimatoppmøtet COP27 i Egypt i november. Arkivfoto: Michael Sohn / AP / NTB Les mer Lukk

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg sier hun ikke vil reise til klimatoppmøtet COP27 i Egypt i november, og kaller møtet et «forum for grønnvasking».

– Jeg skal ikke reise til COP27 av flere grunner, men plassen gitt til sivilsamfunnet er ekstremt begrenset i år, sa hun på et arrangement i forbindelse med lanseringen av sin nye bok i London søndag.

Den 19 år gamle verdensberømte klimaaktivisten mener klimatoppmøtene hovedsakelig blir brukt av ledere og folk med makt til å få oppmerksomhet gjennom ulike former for grønnvasking.

– De blir ikke brukt til å endre systemet, men for å oppfordre til gradvis framgang. Så sånn det er nå, fungerer egentlig ikke toppmøtene, med mindre vi bruker dem som en mulighet for mobilisering, fortsatte Thunberg.

Hun brukte også anledningen til å på nytt oppfordre folk til å engasjere seg i klimasaken, og sa at tiden er inne for dramatiske endringer.

– For å endre ting, trenger vi alle. Vi trenger milliarder av aktivister, sa hun.