Lavere overskudd for Samsung

Den sørkoreanske teknologigiganten Samsung melder om 31 prosent lavere overskudd i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det er den første nedgangen på kvartalsresultat fra år til år for selskapet på nesten tre år. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Les mer Lukk

Den sørkoreanske teknologigiganten Samsung melder om 31 prosent lavere overskudd i tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Fortjenesten fra selskapets viktige minnebrikkeavdeling minket, skriver selskapet i en uttalelse. Videre heter det at «etterspørselen etter forbrukerprodukter fortsatt er svak».

Overskuddet i perioden juli til september sank til 10 billioner won, tilsvarende rundt 72 milliarder kroner, fra 15,8 billioner won i samme periode i 2021, ifølge selskapet.

Det er første gang på nesten tre år at Samsungs kvartalsresultat er dårligere enn samme kvartal året i forveien.

Selskapet, en av verdens største produsenter av smarttelefoner, melder imidlertid at salget har økt med i underkant av 4 prosent til 76 billioner won.

Fram til andre kvartal i år nøt Samsung og resten av teknologisektoren godt av at etterspørselen etter elektronikk og minnebrikker steg under koronapandemien.

Men den globale økonomien står nå overfor flere utfordringer, blant dem høy inflasjon, ventede rentehevinger og en tiltakende trussel om en omfattende gjeldskrise.

Situasjonen blir forverret av Russlands krigføring i Ukraina, som presser de globale energi- og matprisene opp, i tillegg til Kinas politikk med å stenge ned hele millionbyer ved det minste tegn til spredning av covid-19.