Erdogan sier han vil snakke med Putin om «folkeavstemningene» i Ukraina

Tyrkia har fordømt de såkalte folkeavstemningene som er avholdt av de russisk-støttede separatistmyndighetene i fire ukrainske fylker. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan (til venstre) sier han vil diskutere saken med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Aleksandr Demjantsjuk / Sputnik / Kreml via AP / NTB Les mer Lukk

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han planlegger å snakke med Russlands president Vladimir Putin om de såkalte folkeavstemningene som er avholdt i russisk-okkuperte deler av Ukraina.

Erdogan sa onsdag kveld at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har krevd at Tyrkia støtter Ukraina i spørsmålet om fylkene Zaporizjzja, Kherson, Luhansk og Donetsk, der det ble avholdt såkalte folkeavstemninger denne uka om å slutte seg til Russland.

De russisk-støttede separatistmyndighetene i alle fylker melder om at befolkningen med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland.

Erdogan vil snakke med Putin torsdag, sier han.

– Jeg skulle ønske at de ikke hadde holdt folkeavstemninger og at vi i stedet kunne ha løst problemet diplomatisk, sier han.

Avstemningene er møtt med sterk kritikk internasjonalt, også av Tyrkia. Landet anerkjente heller aldri Russlands annektering av Krim-halvøya i 2014.

Nato-medlemmet Tyrkia har tette bånd til både Moskva og Kyiv, og president Erdogan har forsøkt å mekle mellom partene siden begynnelsen av krigen.