Shakira beordret til å møte i retten – risikerer åtte års fengsel

Artisten Shakira risikerer fengsel.  Les mer Lukk

Hoftene hennes lyver ikke, men den spanske statsadvokaten mener selvangivelsene til poplegenden Shakira er mer suspekte. Nå må hun møte i retten.

En spansk domstol har beordret den colombianske artisten, blant annet kjent for den store hiten «Hips Don't Lie», til å møte i retten i en sak om skattefusk, ble det bekreftet tirsdag.

Saken er hittil ikke berammet. Påtalemyndigheten i Barcelona la i juli ned påstand om åtte års fengsel for 45-åringen, samt en bot på 24 millioner euro (nær 250 millioner kroner) etter at hun avslo en tilståelsesavtale.

Anklagen går ut på at Shakira skal ha lurt unna nærmere 14,5 millioner euro i inntekter fra det spanske skattevesenet i perioden 2012–2014. Hun flyttet til Spania i 2011, da hun ble sammen med fotballspilleren Gerard Pique fra FC Barcelona, men skattet til Bahamas fram til 2015.

Paret har to barn sammen og kunngjorde i juni at de nå er separert.

Shakira mener selv at hun er uskyldig, ettersom hun tilbrakte så mye tid på turne at hun neppe kunne kvalifisere som bosatt i Spania. Hun flyttet først til Spania på heltid i 2015 og har siden da betalt skatt som hun skal, ifølge hennes advokater.