Én vinner stakk av med milliardpott i amerikansk lottotrekning

Mange håpet å sikre seg rekordgevinsten i fredagens mega Millions-trekning. Lørdag opplyser lottoselskapet at én kupong hadde riktige tall og dermed kan gjøre innehaveren til mangemilliardær. Illustrasjonsfoto: Tony Gutierrez / AP / NTB Les mer Lukk

En enkelt kupong hadde alle tallene riktig i den amerikanske lottotrekningen Mega Millions og kan dermed håve inn førstepremien på 1,34 milliarder dollar.

Vinnerkupongen ble solgt i Chicago-forstaden Des Plains, opplyser selskapet som driver lotteriet.

– Vi har vært vitne til en av de største jackpotene i Mega Millions' historie. Nå er vi ivrige etter å finne ut hvem vinneren er og gratulere vedkommende, sier lottodirektør Pat McDonald i Ohio, som for tiden leder gigantlotteriet.

Før fredagens trekning hadde førstepremiepotten vokst til svimlende 1,34 milliarder dollar – tett oppunder 13 milliarder kroner. Sist gang noen vant trekningen var i midten av april. Siden da har det vært 29 trekninger på rad uten en jackpot-vinner.

For å kunne gjøre krav på hele førstepremiepotten, må vinneren velge å få den utbetalt over 29 år. De fleste velger heller å få alle pengene på en gang. I så fall blir gevinsten «bare» 781 millioner dollar eller 7,56 milliarder norske kroner.

45 delstater deltar i Mega Millions, i tillegg til hovedstaden Washington og De amerikanske jomfruøyene. Sjansen for å vinne jackpoten er 1 til 302,5 millioner.