R. Kelly får sin straff – risikerer 25 års fengsel for menneskehandel

R&B-stjernen R. Kelly, kjent for blant annet hit-balladen «I believe I can fly», får onsdag sin straff i en føderal domstol i New York. Han er blant annet funnet skyldig for menneskehandel. Les mer Lukk

Ramp;B-stjernen R. Kelly, som blant annet er funnet skyldig i menneskehandel, risikerer 25 år eller mer i fengsel når hans straffeutmåling blir kjent onsdag.

Kelly (55) ble i fjor funnet skyldig for menneskehandel, seksuelle overgrep, videoer av seksuelle overgrep mot barn og utpressing, men har ventet i over sju måneder på straffen.

Påtalemyndigheten krever en minimumsperiode på 25 år for overgrepene, mens 55-åringens forsvarer har bedt om 10 år eller mindre.

Kelly har vært gjenstand for ulike etterforskninger i nesten 20 år, men det var dokumentarserien «Surviving R. Kelly» som for alvor rettet oppmerksomheten mot anklagene mot han.

Rettssaken har hatt flere forsinkelser på grunn av pandemien og endringer knyttet til Kellys forsvarerteam. Han har vært varetektsfengslet siden han ble tiltalt i 2019.