Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko er på plass i Madrid, der Nato-toppmøtet finner sted. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Les mer Lukk

Kyivs ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen.

Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

– Våkne opp, folkens. Dette skjer nå. Dere kan komme til å bli de neste. Dette er bankingen på døren, sier Klitsjko ifølge Sky News.

Han ber derfor Vesten om å gi Ukraina «det som trengs» for å hjelpe landet med å stanse krigen og med «å stanse Putins hær».

– Hvis Ukraina kommer til å falle, blir dere neste ut. Moldova kommer til å bli neste. Matkrise? Det er bare begynnelsen. Økonomisk krise. Hvis det ikke stanser nå, blir vi alle berørt. Den frie verden, den såkalte frie verden, kommer til å bli berørt. Og Nato og verdenssamfunnet må lære seg å handle raskt. Det har tatt for lang tid, sier ordføreren.