Angrep mot sivile i Ukraina blir tema i FNs sikkerhetsråd

Røyk steg til værs etter rakettangrepet mot et kjøpesenter i Krementsjuk mandag. Foto: Viatsjeslav Prjadko / AP / NTB Les mer Lukk

FNs sikkerhetsråd samles tirsdag kveld på anmodning fra Ukraina etter russiske angrep mot sivile mål de siste dagene.

Albania, som har formannskapet i Sikkerhetsrådet, bekrefter at medlemmene samles tirsdag klokken 21 norsk tid etter at Ukraina mandag kveld ba om hastemøte.

Mandagens rakettangrep mot et kjøpesenter i byen Krementsjuk skal være hovedtema. I tillegg skal søndagens rakettangrep mot hovedstaden Kyiv, der et boligområde ble truffet, diskuteres, opplyser det albanske formannskapet.

Natt til tirsdag var 13 personer bekreftet drept og over 40 såret i angrepet i Krementsjuk. Angrepet har utløst internasjonale fordømmelser mot Russland.

I søndagens angrep mot Kyiv ble en person drept og seks personer såret, blant dem en sju år gammel jente, i det som var det første russiske angrepet mot hovedstaden på nesten tre uker, ifølge byens ordfører Vitalij Klitsjko.

Mandag anklaget ukrainske tjenestemenn Russland for å ha angrepet sivile i to andre angrep øst i landet mandag, med minst tolv drepte som resultat.

Russland, som invaderte Ukraina i slutten av februar, har avvist å ha rammet noe boligområde i Kyiv søndag. Målet var en våpenfabrikk, har Moskva hevdet.