USA med nye Nord-Korea-sanksjoner

Et bilde lagt ut av den nordkoreanske regjeringen viser det som skal være en test av en langtrekkende Hwasong-17-rakett den 24. mars i år. Etter flere nye rakettester har USA innført flere sanksjoner mot landet. Les mer Lukk

USA har innført nye sanksjoner i forbindelse med Nord-Koreas tester av langtrekkende raketter.

Sanksjonene som ble kunngjort fredag, retter seg blant annet mot to russiske banker som angivelig støtter Nord-Koreas programmer for langtrekkende raketter og atombomber.

Nord-Korea testet ifølge USA tre raketter torsdag, en av dem skal ha vært en såkalt ICBM med interkontinental rekkevidde. Testingen skjedde kort tid etter at USAs president Joe Biden avsluttet en reise i regionen. Ifølge USA har Nord-Korea så langt i år gjennomført 23 slike tester.

De amerikanske sanksjonene er også rettet mot en nordkoreansk mann i Hviterussland som skal ha skaffet til veie penger til testene, og et handelsselskap.

Torsdag la Russland og Kina ned veto mot en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som ville ha betydd strenge sanksjoner mot Nord-Korea i forbindelse med tester av raketter som kan utrustes med atomstridshoder.