Ni mennesker drept av russisk artilleri i Kharkiv

Folk er igjen bedt om å gå i tilfluktsrom og T-banestasjoner i Kharkiv etter russiske artilleriangrep. Mange mennesker bor ennå på T-banestasjonene, selv om T-banen har begynt å gå igjen. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Les mer Lukk

Minst ni mennesker ble drept da russiske styrker igjen skjøt med artilleri mot Kharkiv, der mange har kommet tilbake etter at russerne trakk seg tilbake.

– Okkupantene har igjen skutt mot det regionale sentrum, sier guvernøren i Kharkiv-regionen, Oleh Synegubov, på Telegram og ber folk i og rundt byen gå til tilfluktsrommene.

Han sier at 19 mennesker ble såret i tillegg til de ni drepte. Blant de drepte er en fem år gammel gutt og hans far, mens moren er alvorlig såret.

En lokal journalist sier at det var boligområdet Pavlove Pole nord i byen som ble rammet, og at han kunne se røyk stige til værs i området. Han så også flere skadde mennesker ved et stengt kjøpesenter.

Synegubov sa også at det var harde kamper i områder, og at Russland har hatt mange falne, påstander som ikke kunne verifiseres.

Kharkiv ble utsatt for tung beskytning og bombing etter at Russland invaderte Ukraina, men etter harde kamper og store ødeleggelser i byen, ble russerne presset tilbake, og ukrainske styrker tok igjen kontroll over byen.