DPA: Nato-landene enige om ikke å gi Ukraina vestlige stridsvogner og kampfly

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kom onsdag med kraftig skyts mot Nato, som han mener ikke gjør noe for å stanse Russlands invasjon av hjemlandet hans. Foto: Laurent Gillieron / AP / NTB Les mer Lukk

Nato-medlemmene har uformelt blitt enige om en avtale om at de ikke skal levere visse våpen til Ukraina under den russiske invasjonen, sier kilder til DPA.

Hensikten er å redusere risikoen for en konfrontasjon mellom den vestlige forsvarsalliansen og Russland så mye som mulig, opplyser Nato-kildene til nyhetsbyrået onsdag.

Ifølge kildene i Nato-diplomatiet har medlemslandene så langt overholdt den uformelle avtalen, av frykt for at alliansens medlemmer ikke ville tilby full støtte dersom det kommer en russisk gjengjeldelse.

En Nato-talsperson ønsket ikke å kommentere en slik avtale, men sier alle beslutninger om å levere våpen tas av hvert enkelt medlemsland.

Samme dag anklaget Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba organisasjonen for «å bokstavelig talt gjøre ingenting» i møte med Russlands invasjon.

– Nato som allianse, som institusjon, er helt på sidelinjen og gjør bokstavelig talt ingenting. Jeg beklager å si det, sa han til World Economic Forum i Davos.