Russland hevder de har ødelagt et «stort parti» med vestlige våpen i Ukraina

Ammunisjon, våpen og annet utstyr som skal sendes til Ukraina, gjøres i stand ved en militærbase i Delaware i USA i januar. Bildet er distribuert av det amerikanske luftforsvaret. Les mer Lukk

Et stort parti med våpen levert av Vesten er ødelagt i et russisk rakettangrep i Ukraina, hevder det russiske forsvarsdepartementet.

Våpnene skal ha vært lagret i nærheten av byen Zaporizjzja i Ukraina.

Ifølge uttalelsen er det snakk om våpen og ammunisjon som er levert av USA og europeiske land til ukrainske soldater, men departementet sier ingenting om type våpen.

De skal ha vært lagret i hangarer på Zaporizjzjas aluminiumsverk, som ifølge Russland ble truffet av «langtrekkende sjøbaserte Kalibir-missiler med høy presisjon».

Tirsdag var representanter for 40 land samlet på en amerikansk militærbase i Tyskland for å diskutere en opptrapping i leveranser av militært utstyr til Ukraina.

Våpnene skal gjøre Ukraina i bedre stand til å forsvare seg mot den russiske invasjonen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt om tyngre våpen, mens kritikere frykter at leveransene kan føre til en opptrapping som ender i direkte konfrontasjoner mellom Russland og Nato.