Macron skåret høyt blant de unge, de gamle og de høyt utdannede

Tilhengere av Frankrikes president Emmanuel Macron lytter til seierstalen hans søndag kveld. Les mer Lukk

Emmanuel Macron fikk få stemmer fra arbeiderklassen og arbeidsledige, men gjorde det bra blant både unge og eldre velgere, samt blant dem med høy utdanning.

Dagen etter av Macron ble gjenvalgt som Frankrikes president, viser valgstatistikk at liberale og sentrumsorienterte Macron ikke overraskende appellerte til helt andre velgere enn høyrenasjonalisten Marine Le Pen.

Ifølge en undersøkelse fra France Info fikk Macron et flertall av stemmene både blant de yngste og eldste velgerne. I tillegg stemte folk med universitetsutdanning, offentlige tjenestemenn og selvstendig næringsdrivende på ham.

Le Pen fikk på sin side et flertall av stemmene blant arbeidere og lavtlønte. Hun fikk også større oppslutning enn Macron blant personer som sier de er misfornøyd med livene sine.

Le Pen gjorde det spesielt bra i den nordlige delen av landet, i enkelte områder i sør, samt i Frankrikes oversjøiske territorier og på Korsika.

Macron gjorde det spesielt bra i de store byene og omegn.

I alt fikk den sittende presidenten 58,8 prosent av stemmene. Men hvis man regner med alle registrerte velgere, også de som stemte blankt eller lot være stemme, så stemte kun 38,5 prosent av velgerne på Macron.